04.11.2019 | Recepti ,
Sastojci za podlogu:
Sastojci za kremasti mlečni fil:
Sastojci za preliv
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte sastojke za podlogu i smesu rasporedite u kalup. Važno je da koristite kalup kome se otvaraju stranice, i da na dno stavite papir za pečenje. Kalup sa smesom stavite u rernu da se blago ispeče na 200 stepeni, 3 do 5 minuta.
Nakon pečenja, pređite na pravljenje kremastog mlečnog fila. U jednu posudu sipajte želatin iz kesice i prelijte hladnom vodom. U drugu posudu sipajte krem sir i prah šećer i umutite, a zatim dodajte i 200 ml dr Milk Unikatos grčkog jogurta. Odvojeno zagrejte 200 ml jogurta da bude topao, ali ne vreo. U njega umešajte nabubreli želatin i mešajte da se rastopi. Na kraju tu smesu od jogurta i želatina dodajte u smesu sa krem sirom i prah šećerom. Posebno umutite slatku pavlaku u čvrst sneg i sve umešajte u krem mikserom. Gotov fil prelijte preko kore i izravnajte. Posudu odložite u frižider da se stegne i nastavite sa pravljenjem voćnog preliva. Želatin iz nove kesice sipajte u praznu posudu i prelijte hladnom vodom. Šumsko voće pomešajte sa 200ml vode i 150 g šećera, te stavite na ringlu i sačekajte da počne da vri. Nakon 10-ak minuta sklonite sa vatre, promešajte i ubacite želatin. Masa će biti retka tako da je stavite u frižider na pola sata da počne da se steže, a zatim je prelijte preko čizkejka. Prijatno!