Recept za slanu tortu

12.01.2020 | Recepti ,

Sastojci:

  • tost hleb
  • 300g praške sunke
  • 300g kačkavalja
  • 200g dr Milk kisele pavlake
  • 200g majoneza
  • seckani krastavčići

 

Priprema:

Uzeti kriške tost hleba i iseći korice, kako bi ostala samo mekana sredina hleba. Ovo je važno da biste kasnije mogli lako da sečete slanu tortu. Pripremiti nadev tako što ćete u činiji pomešati seckanu prašku šunku, seckane krastavčiće, majonez i dr Milk kiselu pavlaku. Po ukusu možete dodati još i dinstane pečurke, sveže paprike, kuvana jaja, seckano pileće belo meso, ili bilo šta drugo što volite. Ređati u plehu u 5 slojeva – red tosta, pa fila, pa tosta  pa fila, pa tosta, i vrh dekorisati sa malo fila, crvenim paprikama i kuvanim jajima.

Prijatno!

Recept za slanu tortu